2014.02.07.
21:26

Írta: Manéla

A legszebb dolog, ami történhetett velem

Amikor októberben átjöttem ebbe a suliba, tudtam, hogy még jobb lesz minden, mint volt. Nemcsak pedagógiailag, emberileg, hanem szakmailag is lesznek sikerélményeim. Tényleg így lett.

És mégis. A legnagyobb örömömet nem szakmai siker hozta meg. A hét csoportomból az egyik egy végzős osztály. Nagy hendikeppel vettem át őket, de nem baj, meglesz az érettségi. Volt a csoportban egy fiú, Márkusz, aki rögtön az első órán megmondta, hogy nem dolgozik és le is szarja ezt az egészet, mert utálja a németet, nem is érti, nem is tud semmit, és nem is akar ezen változtatni. Nem baj, májnsácc, van ez így, gondoltam. Nem vagyok az az izmozós fajta, nem próbáltam én átnevelni, sem erősködni, hogy tanuljon. Két hét múlva már szorgosan részt vett az órákon. Egy hónap múlva jelentkezett a helyi idegen nyelvi versenyre. Igaz, utolsó lett, mert alig tud valamit, de ez esetben tényleg nem is ez volt a lényeg.

Minden csoportomnál bevezettem, hogy hetente egyszer interaktívan tartjuk az órákat. Azaz számítógépteremben, interneten gyakoroljuk az aktuális nyelvtant vagy szókincset. (Izgalmas feladat nekik is, nekem pedig a gyűjtőmunka, az alkotás öröme ad hihetetlen erőket).

És ma olyan történt, amitől az egész csoport lepadlózott, de nekem is tanári munkám talán legnagyobb élménye: Márkusz még mindig nem értette ezt az egész melléknévragozásos dolgot, de ma ismét a háta mögé álltam a számítógépnél és pár szóval rámutattam a rendszer logikájára. Annyira felvillanyozódott  a felismeréstől, ilyennel még nem találkoztam...

De az hagyján, hogy minden feladatsort hibátlanul megoldott! Egyszer csak látom, hogy nem ül a helyén, hanem az egyik nehezen haladó lány mögött áll és lelkesen magyarázza neki a melléknévragozást... az én stílusomban....... :)

Nem is tudnám megfogalmazni, mit éreztem, mit érzek. Talán a boldogság a legjobb kifejezés rá.

Szólj hozzá!

Címkék: munka suli

A bejegyzés trackback címe:

https://manela.blog.hu/api/trackback/id/tr85804234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.